top of page
Zoeken
  • tlascher

Zoekfunctie

Bijgewerkt op: 21 jan. 2022

“Waar ben je naar op zoek?”, wordt me gevraagd in de zoekbalk. Het vergrootglas ernaast maakt me duidelijk dat het klaar is voor mijn wensen. Het triggert iets, want voor ik het weet bén ik op zoek. Ik zie 'Kobo Plus' staan en m'n nieuwsgierigheid is al gewekt. Had dat niet iets met lezen te maken? M'n gedachten gaan erop door. Zou het met een e-reader zijn? Lijkt me nog wel eens handig, zo'n e-reader. Ook beter voor het milieu. Minder papier in mijn ecologische voetafdruk. Van Kobo heb ik gehoord, maar dit is Kobo Plús. Klinkt als iets extra's, het klinkt als: met veel voordelen. Voor ik het weet, beweeg ik de muis in de richting van het lokkende woord. Hé, wacht eens even, wat gebeurt hier? Zou jij niet bezig gaan met een column?

Het dwalen van de geest blijft me elke keer verbazen. Want hoe kom ik hier verzeild? Hoe kom ik überhaupt op deze site terecht? Ik hoef niet lang na te denken: een bevestigingsmail van m'n bestelling. Een boek. Wilde het 'even' checken op de site.

Als ik niet oplet, is mijn geest zoekend van het één naar het ander. Van de bevestiging van wat ik besteld heb naar willen weten welke voordelen Kobo Plus heeft, van de verklaring hoe ik daar op kom naar hoe ik dit kan gebruiken in m'n column, van ... naar … Altijd op zoek. Op zoek naar wat ik nodig heb of denk te hebben, of wat een webshop denkt dat ik nodig heb.

Het is Nieuwjaar. Vele wensen hebben mij al bereikt voor dit nieuwe jaar. Wat de mensen om mij heen betreft, krijg ik een gelukkig (minimaal 20 keer), gezond, liefdevol, machtig mooi, happy, gezegend, ontspannen, bewust, vrij en blij jaar met een gezonde spijsvertering (ja, echt!), veel knuffels en liefde.

Ja, dáár ben ik naar op zoek.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ge-doe

Tien uur

Comments


bottom of page