Bewust aanwezig zijn bij het nu is alleen minder makkelijk dan het lijkt. Je bewust zijn van gedachten, gevoelens, alles wat je waarneemt met en in je lijf. Er zijn allerlei dingen die je daarvan af kunnen houden en die je doen leven op de automatische piloot. Want hoe vaak staan we echt bewust stil bij dít moment, zijnde het enige moment dat zich in het nu afspeelt.

Ook ik heb in het leven vaak op de automatische piloot gestaan zoals zovelen van ons. Daardoor gingen veel positieve ervaringen aan me voorbij, maar tegelijkertijd hoefde ik daardoor niet aanwezig te zijn bij moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden en het heden.

Vroeger wilde ik alleen maar wég van die ervaringen en haalde ik troost uit de gedachte dat er een God was die naast me stond op de momenten dat de pijn me overspoelde. Gaandeweg heeft de zin 'kijk dan naast je, ik ben er' in mijn leven een nieuwe betekenis gekregen. Gaandeweg leren zeggen: ík ben er. Zélf aanwezig leren zijn bij gedachten, gevoelens, mijn lijf. Nieuwsgierig mogen zijn, onderzoekend, niet-veroordelend. Leren zijn bij mijn eigen pijn en onvolmaaktheid en die van anderen, naast alle mooie dingen van het leven. Die intentie belichamen.

 

Met díe houding wil ik de deelnemers van de training de uitnodiging meegeven aanwezig te zijn en het leven ten volle te leven met alles wat het geeft en neemt. Met zoveel meer dimensies dan wanneer we op onze automatische piloot staan en het leven aan ons voorbij laten gaan.

Brug naar hier en nu - Logo RGB_800px.pn

Wil je meer informatie of je aanmelden?

Brug naar hier en nu Mindfulnesstrainingen

Mail:

info@brugnaarhierennu.nl

Telefoon:

06-20209938

© 2020 Ineke Lascher ; info@brugnaarhierennu.nl 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now